FSC keurmerk

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk garandeert dat onze grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn.
FSC Progelit Tricoya

Proge is FSC gecertificeerd. De Certificering van de Chain of Custody, waarmee het hout of houtproduct gevolgd wordt door alle stadia van verwerking en distributie; geeft de (eind)gebruiker zekerheid dat de grondstof voor een product daadwerkelijk afkomstig is uit goed beheerde bossen.

Waarom is ons bedrijf FSC gecertificeerd?

Miljarden mensen en 80% van alle dieren zijn voor hun leven afhankelijk van het bos. Ontbossing zorgt per jaar voor 15% van de wereldwijde CO² uitstoot. Het levert dus een belangrijke bijdrage aan klimaatverandering. Per minuut worden over de hele wereld meer dan 35 voetbalvelden bos gekapt. Dit gebeurt met name in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congo Bekken en Zuid-Oost Azië. Volgens FSC is beste manier om bossen te behouden is om ze te gebruiken. Dit moet dan wel op een verantwoorde manier gebeuren. Men dient dus rekening te houden met ecologische, sociale en economische belangen. U draagt dus bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.